Peterson: odavama hinnaga on Skandinaavias lööki

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Строитель. Иллюстративная фотография
Строитель. Иллюстративная фотография Foto: Caro / Scanpix

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhi Indrek Petersoni sõnul on praegu Eesti ehitusfirmadel väike võimalus saada löögile Skandinaavia turule, kus odavamat hinda pakkudes lepinguid saada.


Statistikaameti teatel kasvas välisturul tegutsevate Eesti ehitusettevõtete ehitusmaht aasta esimeses kvartalis võrreldes aastatagusega 6 protsenti. Kuigi positiivsed uudised on alati teretulnud, ei pruugi see aga Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhi Indrek Petersoni sõnutsi eriline näitaja olla. «Võis juhtuda, et mingi objekt anti piiri taga esimeses kvartalis üle. Oleks nädal hiljem antud, poleks see statistikas kajastunud,» põhjendas ta.


Petersoni sõnul annab arengutest välisturgudel aimu alles järgmine kvartal. Kui siis ka tõus on, võib juba rõõmustada.

Liidu juht märkis, et põhilised riigid, kus Eesti ehitusfirmadel peatöövõtjana lööki, on Läti, Leedu, Ukraina, vähesemal määral Valgevene ning ka Venemaa. Alltöövõtjatena tegutsetakse enamasti Skandinaaviamaades. «Kui aasta tagasi räägiti, et seal visatakse võõrad ehitajad esimesena välja, siis täna ma leian, et odavama hinnaga on tugeva struktuuriga ettevõttel võimalus läbi lüüa,» sõnas Peterson. Ta lisas, et konkurents on Soomes, Rootsis ja Norras küll tihenenud, kuid sealgi vaatavad tellijad, kust odavamalt saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles