Merkel lubab vältida ELi ja Hiina kaubandussõda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina peaminister Li Keqiang ja Saksamaa kantsler Angela Merkel arutasid taas omavahelise kaubanduse tingimuste üle.
Hiina peaminister Li Keqiang ja Saksamaa kantsler Angela Merkel arutasid taas omavahelise kaubanduse tingimuste üle. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel lubas Hiina peaministri Li Keqiangi Berliini-visiidi ajal astuda samme kaubandussõja vältimiseks Pekingi ja Euroopa Liidu vahel.

Merkel ja Li kinnitasid pühapäeval pressikonverentsil, et on vastu protektsionismile, mis kahjustaks mõlema poole huve.

«Valitsusjuhina toetan Euroopa tasandil kiirete diskussioonide algatamist Hiina poolega üles kerkinud küsimuste lahendamiseks,» ütles kantsler.

Saksamaa on Hiina suurim kaubanduspartner Euroopas. Mullu ulatus Saksa eksport Hiinasse ametlikel andmetel 66,6 miljardi euroni.

Saksamaa kavatseb järgmise kuue kuu jooksul tõugata tagant arutelusid Brüsseli ja Pekingi vaidluste lahendamiseks Hiina telekommunikatsioonitoodete ja päikesepaneelide pärast, et hoiduda erimeelsuste viimisest vastastikuste tollide kehtestamisele.

Li ütles Berliinis, et Hiina on kindlalt vastu Euroopa Liidu plaanile alustada Hiina telekommunikatsiooniseadmete riiklike toetuste uurimist ning kehtestada päikesepaneelidele impordimaks. Li sõnul ohustaksid need sammud Hiina töökohti ning kahjustaksid ka Euroopa firmade, tarbijate ja tööstuse huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles