Valitsus muudab töölepinguseadust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud heakorratöödel.
Töötud heakorratöödel. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus kinnitas töölepinguseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse eelnõu, millega muu hulgas jääb ära töötuskindlustushüvitise esialgselt plaanitud tõus esimesel sajal päeval 70 protsendini.


Muudatused hüvitiste skeemides vähendavad koormust töötukassa varadele. Eelnõu järgi saab töö kaotanud inimene töötukassa kaudu esimesel sajal päeval hüvitist 50 protsenti palgast ja edasi 40 protsenti.

Samuti puudutab eelnõu juba riigikogu menetluses olevaid töötutele makstavaid hüvitisi. Seaduse eelnõu eesmärgiks on tagada töötukassa rahaline stabiilsus.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on vaja lisaks juba riigikogu menetluses olevale töötute hüvitisi puudutavale muudatusele käsitleda ka näiteks öötööd, puhkuste aegumist ning teisi praktikute poolt välja toodud muudatusi. Seetõttu oleks mõistlik, et kõiki töölepinguseadusega seonduvaid muudatusi arutataks ühes paketis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles