USA pangad teenisid esimeses kvartalis 7,6 miljardit dollarit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarinutsakas
Dollarinutsakas Foto: Caro / Scanpix

USA pangad suutsid esimeses kvartalis kasumit teenida, kuid probleemsete pankade arv kerkis viimase 15 aasta rekordtasemele, edastab Associated Press.


Suuremad tulud ning vähenenud laenukulud aitasid pangad aasta esimese kolme kuu lõpuks 7,6 miljardi dollari suurusesse kasumisse. Mullu viimases kvartalis jäädi rekordilisse 36,9 miljardi dollari suurusesse kahjumisse. Eelmise aasta esimeses kvartalis teenisid pangad 19,3 miljardi dollari suuruse kasumi.

Probleemsete laenude mahud küll kasvavad, kuid eelmise aastaga võrreldes on näha ka positiivseid märke nagu neto intressitulude ja mitteintressitulude suurenemine.

Samas kasvas raskustes pankade arv esimeses kvartalis 305-le, mis on viimase 15 aasta rekordiline tase. Mullu viimases kvartalis oli see number 205. Probleemsete pankade varade maht kasvas 220 miljardile dollarile eelmise aasta viimase kvartali 159 miljardilt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles