800 MHz sageduslubade enampakkumisele laekus neli pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilimast.
Mobiilimast. Foto: Toomas Huik.

Tehnilise järelevalve ameti (TJA) välja kuulutatud sageduslubade konkursile laekus tähtajaks neli pakkumist.

Kui paljud neist soovisid osaleda «iludusvõistluse» konkursil, mille eesmärgiks oli tagada sidevõrk, mis kataks vähemalt 95 protsenti riigi territooriumist, selgub esmaspäeval pärast pakkumiste avamist, ütles ameti sagedushalduse osakonna peaspetsialist Irena Lukas BNS-ile.

«Kõigepealt selgitataksegi välja niinimetatud iludusvõistluse võitja ning seejärel toimub hiljemalt 30 päeva pärast veel kahe sagedusloa enampakkumine,» ütles Lukas.

Sagedusload antakse välja 790–862 megahertsi sagedusalas, konkursi võitnud sideettevõtjad saavad hakata arendama niinimetatud neljanda põlvkonna (4G) tehnoloogial põhinevat üldkasutatavat elektroonilise side võrku.

Konkursiga antakse välja kolm luba. Neist ühe konkursi tingimusteks on sideteenuse osutamise alustamise kuupäev loodavas sidevõrgus, mis kataks vähemalt 95 protsenti riigi territooriumist ning tagaks lõppkasutajatele allalaadimise andmeedastuskiiruse vähemalt viis megabitti sekundis kogu väljaehitatud sidevõrgu ulatuses. Selle konkursi võitja loatasu on miljon eurot.

Ülejäänud kaks sagedusluba väljastatakse enampakkumise teel, mõlema konkursi alghind on 1,6 miljonit eurot. Konkursil osalemise eest tasutav tagatisraha on 200 000 eurot ja pakkuja eelmise aasta elektroonilise side teenuse käive peab olema olnud vähemalt miljon eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles