Äriregistrist kustutatud juriidilistele isikutele kuuluvad domeeninimed tuleks ümber registreerida

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-poest ostmine peaks muutuma turvalisemaks.
E-poest ostmine peaks muutuma turvalisemaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Interneti Sihtasutus võrdles domeeniregistri ja äriregistri andmeid ning leidis enam kui pool tuhat äriregistrist kustutatud juriidilistele isikutele kuuluvat domeeninime. Sihtasutus alustab nimetatud domeeniomanike teavitamist eesmärgiga parandada registris olevad andmed.

Täna on EISI teatel domeeniregistris enam kui pool tuhat äriregistrist kustutatud juriidilistele isikutele kuuluvat domeeninime. Kustutatud juriidiline isik ei saa olla domeeni registreerija ning Domeenireeglid näevad sellisel juhul ette domeeninime kontaktisikute teavitamise ning vajadusel domeeninime kustutamise registrist. Sihtasutus alustab lõppenud juriidilistele isikutele kuuluvate domeenide kontaktisikute teavitamist.

Kui on soov domeeninime pärast juriidilise isiku äriregistrist kustutamist edasi kasutada, tuleb eelnevalt teostada domeeninime üleandmine ettevõtte õigusjärglasele või teisele isikule. Kui domeeninime eelnevalt üle ei antud, peab domeenile õigust omav isik domeeninime ümbervormistamiseks esitama üleandva registreerija registripidajale taotluse koos domeeni omandamist tõendavate dokumentidega.

«Eesti Interneti SA (EIS) jaoks on oluline, et iga domeeniga on seotud reaalne isik. Domeeniregistrite andmete täpsus ja ajakohasus on võetud omaette eesmärgiks ka rahvusvaheliselt domeenindust haldavas organisatsioonis ICANN. Seettõttu võrdlesime EIS-i andmebaasis olevaid juriidiliste isikute andmeid äriregistri andmetega. Saadud teave võimaldab .ee domeeniregistri andmed veel täpsemaks muuta, mis on kahtlemata nii EIS-i kui ka kõikide tänaste ja tulevaste domeenide registreerijate huvides,» selgitas sihtasutuse juhataja Heiki Sibul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles