Euroala tarbijausaldus mais veidi paranes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukärud.
Ostukärud. Foto: Toomas Huik

Euroala tarbijausaldus paranes mais veidi, tõustes 0,4 punkti miinus 21,9 punktile võrreldes aprilli miinus 22,3 punktiga, kuid jäi allapoole pikaajalist keskmist.

Kogu Euroopa Liidu (EL) tarbijausaldus paranes mais 0,2 punkti, tõustes miinus 20,2 punktile võrreldes aprilli miinus 20,4 punktiga, selgub Euroopa Komisjoni kolmapäeval avaldatud esialgsetest andmetest.

Eesti konjunktuuriinstituudi tarbijabaromeetri küsitluse järgi püsis tarbijate kindlustunne mais eelmise kuu enam kui rahuldaval tasemel. Kindlustunde indikaator on mais miinus kolm, täpselt sama oli see ka aprillis. Hoolimata negatiivsest näidust oli märtsis Eesti tarbijausaldus pikaajalisest keskmisest kõrgem, kuna pikaajaline keskmine on miinus üheksa punkti. Möödunud aasta mais oli kindlustunde indikaator miinus kuus punkti.

Mais hindas 23 protsenti vastanutest, et nende pere majandusolukord on 12 kuu pärast oluliselt või mõnevõrra parem, 49 protsendi hinnangul olukord ei muutu ja 20 protsenti kartis halvenemist. Eesti majandusolukorra paranemist ootas 39 protsenti vastanutest, 35 protsenti arvab olukorra ka aasta pärast samasuguse püsivat ja 16 protsenti kardab halvenemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles