Hewlett Packardi kvartalitulemused ületasid ootusi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hewlett Packardi logo.
Hewlett Packardi logo. Foto: SCANPIX

Hewlett Packard teenis ettevõtte finantsaasta teises kvartalis 27,6 miljardi dollari suuruse käibe juures 1,08 miljardit dollarit kasumit, ületades sellega Wall Streeti ootusi, kirjutab Reuters.

Sellegipoolest olid finantstulemused eelmise aasta sama perioodiga võrreldes tugevas languses, näiteks kasumit teeniti mullu kolmandiku võrra rohkem.

HP teatas samuti, et ettevõtte nõukogu määras dividendideks 14,52 senti aktsia kohta, mis peegeldab 10 protsendilist kasvu võrreldes eelmise kvartaliga. Dividendid makstakse välja 3. juulil 2013 vastavalt aktsionäride nimekirjale 12. juuni börsipäeva lõpu seisuga.

HP personaalsete süsteemide grupi (PSG) tulu vähenes teises kvartalis 20 protsenti ning ärirentaablus oli 3,2 protsenti. Seadmeid tarniti 21 protsenti vähem kui mullu 2. kvartalis. Pildindus- ja printimislahenduste grupi (IPG) tulu langes protsent ning ärirentaablus oli 15,8 protsenti. Varunduse ja serverite gruppteenis 2. kvartalis 10 protsenti vähem tulu kui aasta varem ning näitas ärirentaablust 15,9 protsenti. Äriteenuste valdkonna tulu tervikuna langes 8 protsenti ning ärirentaablus oli 2,6 protsenti. Tarkvara valdkonna tulud kahanesid 3 protsenti ning ärirentaablus küündis 19,1 protsendini. Finantsteenuste tulude langus oli 9 protsenti ja rentaablus 11 protsenti.

Hewlett Packard võistleb kiratseval personaalarvutite turul Hiina konkurendi Lenovoga maailma suurima PC-tootja positsiooni pärast, samas on tegevjuht Meg Whitman üritamas ettevõtet muudele kasumlikematele ärisuundadele ümber pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles