Orkla ühendab Kalevi ja Felixi juhtimise

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felix.
Põltsamaa Felix. Foto: Reporter.ee

Norra kontsern Orkla liidab kahe oma gruppi kuuluva Eesti juhtiva toiduainetööstuse, ASi Kalev ja ASi Põltsamaa Felix juhtimise, mõlema ettevõtte juhatuse esimehena jätkab tänane Kalevi juht Kaido Kaare.

Ühinemine puudutab vaid ettevõtete üldjuhtimist ning ei puuduta otseselt Kalevi ega Põltsamaa Felixi tootmistegevusi. Mõlemad ettevõtted jätkavad eraldiseisvate äriühingutena oma tänases asukohas ja seniste kaubamärkide ning toodetega.

Juhtimise ühendamise eesmärgiks on Orkla gruppi kuuluvate ettevõtete omavaheline suurem sünergia, kasvuvõimaluste leidmine ja tugisüsteemide efektiivsus.

Põltsamaa Felixi uue juhatuse esimehena jätkab Kalevi praegune juhatuse esimees Kaido Kaare. Põltsamaa Felixit 9 aastat juhtinud Anti Orav lahkub ettevõttest alates 1. juunist 2013.

Kaare lausus, et soovib uue juhtkonna ja juhtimisstruktuuri paika panna hiljemalt jaanipäevaks.

«Tõenäoliselt hakkab uuenenud juhtkonda kuuluma inimesi nii tänasest Kalevist kui Põltsamaa Felixist, kuid täpsemad ametikohad ja inimesed selguvad analüüsi käigus. Tootmisüksuste töötajate arvu pole plaanis kummaski ettevõttes vähendada, kuid muutusi töökohtade osas võib ette tulla tugiüksustes,» lausus Kaare.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles