Lubja politseimaja asemele rajatakse büroohoone

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise politseimaja asemel laiub Lubja tänaval praegu lage plats.
Endise politseimaja asemel laiub Lubja tänaval praegu lage plats. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Linnavalitsus võttis täna vastu kesklinnas asuva 1,39 hektari suuruse maa-ala kohta koostatud Lubja tn 4 kinnistu detailplaneeringu.


Planeering näeb ette paari aasta eest lammutatud Lubja tänava politseimaja asukohale kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega hoone rajamise. Kinnistu kuulub Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile.

Majanduslanguse tõttu on krundile on määratud kaks alternatiivset maakasutuse sihtotstarvet - sotsiaalmaa ja ärimaa. Seda seetõttu, et praegu ei ole enam kindel, kas planeeritav büroohoone saab Maksu- ja Tolliameti uueks peahooneks, nagu detailplaneeringu koostamise algatamise taotlemisel kavatseti.

Kuna ei ole teada, kes hoonet kasutama hakkab, on planeeringus antud võimalus ka ärilisel eesmärgil kasutatava hoone rajamiseks, selgub eelnõu seletuskirjast. Hoone võimalik kasutusotstarve on büroo- või administratiivhoone, mille esimestele korrustele võib rajada avaliku kasutusega äriruumid.

Hoone on kavandatud nelja- ja kaheksakorruselistest osadest koosnevana. Sobitamaks kavandatavat küllaltki suurt ehitist Lasnamäe nõlva rohelisse vööndisse on ette nähtud hoone tugevalt liigendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles