Üldapteekide kogukäive kasvas esimeses kvartalis seitse protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÄRNU LAIENDATUD ÜLEJÕE APTEEK
PÄRNU LAIENDATUD ÜLEJÕE APTEEK Foto: SCANPIX

Ravimiameti statistika põhjal oli üldapteekide kogukäive esimeses kvartalis 70 miljonit eurot, mis võrreldes 2012. aasta sama perioodiga on suurenenud seitse protsenti.

Kogukäibest moodustas ravimite käive 75 protsenti ja muude kaupade käive 25 protsenti. Nimetatud perioodil töötas üldapteekides 782 proviisorit ja 606 farmatseuti.

2013. aasta esimeses kvartalis tegutses 311 üldapteeki ja 167 haruapteeki.

Tegutsevaid haiglaapteeke oli esimeses kvartalis 23, millel oli kaks haruapteeki. Haiglaapteekide kogukäive 2013. aasta esimeses kvartalis oli 20,2 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga on suurenenud kolm protsenti.

Kogukäibest moodustas ravimite käive 70 protsenti ja muude kaupade käive 30 protsenti. Haiglaapteekides töötas sel perioodil 70 proviisorit ja 39 farmatseuti.

Tegutsevaid veterinaarapteeke oli esimeses kvartalis neli. Veterinaarapteekide kogukäive oli 0,15 miljonit eurot, mis võrreldes 2012. aasta sama perioodiga on vähenenud ligi veerandi võrra.

Kogukäibest moodustasid 52 protsenti ravimid ja 48 protsenti muud kaubad. Veterinaarapteekides töötas esimeses kvartalis seitse veterinaararsti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles