Ilves kritiseeris Leedu tuumajaamaprojekti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu

Leedu tuumajaamaprojekt on juba seitse aastat vana, ent endiselt ei ole midagi ära tehtud, ütles Eesti president Toomas Hendrik Ilves teisipäeval avaldatud usutluses.

«Eesti hinnangul peaks ettevõte oma seisukoha määratlema. See kestab juba seitse aastat, ega midagi ära ei ole tehtud. Projekti on edasi lükatud, lõpetatud ja uuesti alustatud,» sõnas Ilves Leedu ajalehele Verslo Žinios, kommenteerides Eesti hinnangut Visaginase tuumajaama projektile.

«Kõigepealt Eesti, Läti ja Leedu. Hiljem veel ka Poola. Pärast jälle ilma Poolata. Siis jutud ühisettevõttest, seejärel aga loobuti ühisettevõttest. Kõik see on väga kahetsusväärne. Aga veel ka referendum ...,» ütles Eesti president.

Ilvese sõnul on sarnane olukord ka Rail Baltica projektiga.

«Eesti lõpetas oma osa Rail Balticast. Kaks aastat tagasi oli Eestil tehtud kavandatust 95 protsenti, Leedul viis protsenti ja Lätil null protsenti. Me ostsime juba ka täiesti uue kaasaegse rongi. Ma ei tea, mis etapis on praegu teised riigid. Rail Baltica oli tõuge teha midagi tõeliselt tähtsat,» ütles Eesti riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles