USA tarbijausaldus tõusis mais viimase kaheksa kuu kõrgeimale tasemele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalekrid eile New Yorgi börsil. Aktsiate hinnad kerkisid tarbijausalduse indeksi oodatust suurema tõusu tõttu.
Maalekrid eile New Yorgi börsil. Aktsiate hinnad kerkisid tarbijausalduse indeksi oodatust suurema tõusu tõttu. Foto: Reuters / Scanpix

USA tarbijausaldus kerkis mais oodatust enam ja saavutas viimase kaheksa kuu kõrgeima taseme, sest tarbijad usuvad, et majandussurutise halvim aeg on möödas, kirjutab Associated Press.


USA tarbijausalduse indeks kerkis 54,8 punktini. Thomson Reutersi analüütikud prognoosisid indeksi tasemeks 42,3 punkti. Veebruaris oli indeks ajaloo madalaimal, 25,3 punkti tasemel.
Mullu septembris oli indeksi väärtus 64,1 punkti.

«Tulevikku vaadates on tarbijad oluliselt vähem pessimistlikud kui selle aasta alguses ning usuvad, et majandustingimused, tööturg ning sissetulekud lähikuudel paranevad,» lausus tarbijauuringute keskuse direktor Lynn Franco. «Kuigi usaldus on varasemate standardite järgi madal, usuvad tarbijad, et halvim on möödas».

Tarbijausalduse näitaja kergitas ka aktsaite hindasid. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis eile 196 punkti 8473 punktile, S&P 500 23 punkti 910 punktile ning tehnoloogiabörs Nasdaq 58 punkti 1750 punkti tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles