Portugallased pole päästepaketi tingimustega rahul

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugal
Portugal Foto: SCANPIX

Uued radikaalsed meetmed Portugali majanduse tugevdamiseks muudavad olukorra vaid hullemaks ning valitsus peaks Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Liiduga saavutatud kokkuleppest taganema või paremad tingimused välja kauplema, näitas esmaspäeval avaldatud arvamusuuring.

Samas usub enamik portugallasi, et pärast päästepaketi lõppu 2014. aasta keskel muutub majanduskriis hullemaks ja töötus kasvab.

Portugali valitsus plaanib muu hulgas maksutõusu ja 30 000 riigisektori töökoha koondamist. Uusi meetmeid nõuavad päästepaketi järgmise osamakse tingimusena EL ja IMF.

Uuringufirma Eurosondagem värskes küsitluses leidis 47,8 protsenti vastanuist, et kokkulepet uute kärpemeetmete kohta poleks tohtinud allkirjastada. 55,1 protsenti küsitletuist uskus, et pärast päästepaketi lõppemist süveneb majanduskriis veelgi.

Eelmisel aastal kahanes Portugali majandus 3,2 protsenti, tänavuseks languseks prognoositakse 2,3 protsenti. Selle aasta esimeses kvartalis tõusis töötus 11,7 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles