26-aastane Tumblri miljonär David Karp

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Karp.
David Karp. Foto: SCANPIX

11 aastat tagasi keskkooli pooleli jätnud 26-aastane blogikeskkonna Tumblr asutaja David Karp on juba praegu paberil väärt 200 miljonit dollarit.

Sel pühapäeval kiitis Yahoo! nõukogu heaks blogikeskkonna Tumblri ostu 1,1 miljardi dollari eest. Viimati, kui 2007. aastal asutatud, 175 töötajaga ning vaid 13 miljoni dollarilise käibega ettevõttesse raha paigutati, hinnati selle väärtuseks 800 miljonit dollarit. Selle hinnangu järgi on firma asutaja David Karp paberil väärt 200 miljonit dollarit, kirjutab Forbes.

Samas pole täpselt teada, mitu protsenti ettevõttest 15-aastaselt keskkooli pooleli jätnud ning kodus koolitatud noormees veel enne ostutehingu lõpuleviimist omab, kirjutab Daily Mail.

Teada on, et vaatamata miljonäristaatusele elab ta üpriski tagasihoidlikku elu, kui jätta välja 1,6 miljoni dollariline korter Brooklynis. See, koos kokast tüdruksõbra Rachel Eakley palvel ostetud ülimoodsa köögiga, on ainuke kallis asi, mida Karp väidetavalt omab, märgitakse Businessinsideris.

«Mu suurim unistus on, et see keskkond (Tumblr – toim) mulle ka veel 30 aasta pärast tööd pakuks ja ma saaksin luua tooteid, mida sajad miljonid inimesed kasutavad,» ütles Karp Forbesile antud intervjuus. See võimalus peaks viimasele ka jääma, kuna esialgsete plaanide kohaselt jätab Yahoo! Karpi ametisse.

Tumblr jäi Yahoo! juhile Marissa Meyerile silma paar kuud tagasi. Pärast tehingu lõpuleviimist on tegemist Meyeri suurima ostuga.

Yahoo! loodab, et blogikeskkond, mis toimib sarnaselt Twitteri ja Facebookiga sotsiaalmeediakanalina, aitab neil juurde meelitada rohkem nooremaid kasutajaid.

Samas on ettevõte veel üpriski rahavaene, kuna Karp on tegelenud pigem kasutajaskonna suurendamise kui raha teenimisega. Wall Street Journal kirjutab viitega endisele Google’i kesktaseme juhile John Saroffile, et keskkond võiks aastas toota 108 miljoni dollarilist käivet.

Ent see tähendab kiiret reklaami liitmist süsteemi, mis võib ära ehmatada Tumblri praeguse kasutajaskonna. Saroff märkis, et Yahoo! võib ülemineku leevendamiseks sarnaselt Google’iga hakata oma käivet jagama blogijatega, nagu tehakse Youtube’is videote loojatega.

Tumblri keskkonnas on 108 miljonit blogi ning märtsis oli sel ligi 117 miljonit unikaalset kasutajat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles