E-maksuametis saab nüüd ise tõendeid koostada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA palub inimestelt kannatlikkust.
MTA palub inimestelt kannatlikkust. Foto: Liis Treimann

Alates eelmise nädala lõpust saavad maksumaksjad ise e-maksuametis/e-tollis koostada maksuvőla puudumise tőendi, maksuvőla tőendi vői saldoteatise.

Tőendeid saab koostada andmete kohta alates 1. veebruarist 2006. Tőendid on vőimalik varustada maksu- ja tolliameti digitempliga, salvestada ddoci vormingus ning saata samalt lehelt e-kirjaga vajalikule adressaadile. Digitempel tagab dokumentide autentsuse ja sellise templiga varustatud tőendid registreeritakse maksu- ja tolliameti infosüsteemis.

Teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmanni sõnul oli varem maksuvõla puudumise tõendi saamiseks vaja pöörduda teenindusbüroosse. «Seni väljastasid teenindusbürood aastas umbes 26 000 tõendit, mida nüüd saab maksumaksja ise teha sekunditega,» lisas Reitmann.

Tõendeid saab koostada e-maksuametis/e-tollis, valides pärast sisse logimist nõuete ja kohustuste menüüst rubriigi «Tõendid». Kõiki koostatud tőendeid saab salvestada ka oma arvutisse htmli, pdfi ja ddoci vormingus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles