Välisinvestori huvi on liikunud Tallinnast Riiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi teele kavandatav kaubanduskeskus.
Peterburi teele kavandatav kaubanduskeskus. Foto: Pro Kapital

Eestis investeerivad kinnisvarasse põhiliselt sellised välisinvestorid, kes on siinsel turul juba kaua tegutsenud. Uusi tulijaid huvitab Tallinn, aga pigem on tähelepanu liikunud hoopis lõunanaabrite lätlaste juurde.

«Me oleme rahvusvaheline ettevõte ja tegeleme ka oma klientide kinnisvaraga. Kohtume rootslaste või inglastega ja räägime, et meil on siin tore turg ja kas kliendid ei tahaks siia raha tuua. Ainsad, kellel on huvi siia tulla, on fondid, neid huvitavad suure rahavooga projektid, näiteks kaubanduskeskused,» rääkis DTZ Kinnisvaraeksperdi Pärnu kontori juhataja Janno Peterson Äripäevale oma kogemusest investorite meelitamisel.

Tema sõnul tunnevad investorid pigem huvi Riia vastu, kus on ka rohkem Vene investoreid. Vene huvist on räägitud ka Eestis, kuid Peterson tõdes, et tema ei ole seda veel realiseerumas näinud.

«Pärnusse nad väga ei jõua, sest koht on väike ja siin puudub see nii-öelda bling-bling, mida nad käivad nautimas Riias ja Jurmalas, kus saab ennast ja oma vara rohkem näidata. Seal saab investeeringu vastu ka ametliku elamisloa,» rääkis Peterson.

Loe pikemat lugu Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles