Olle Horm: otsustamatus viib devalveerimiseni

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olle Horm
Olle Horm Foto: Postimees

Eesti riik on ettevõtja Olle Hormi sõnul praegu olukorras, kus ka halvad valikud on paremad kui otsustamatus, sest viimane viiks krooni devalveerimiseni.


Ei käibe- ega ka tulumaksu tõstmine pole Hormi sõnul talle kaugeltki meeltmööda, kuid kiirelt tühjenev riigikassa ei jäta praeguses olukorras enam palju mängumaad, sest riigi kulutuste kärpimisega on paraku jänni jäädud, kirjutab Äripäev.


Tema sõnul ei tohi maksu tõstma minnes aga unustada, et sama palju kui tõuseb käibemaks, kasvab ka kohe inflatsioon.

«Ükski kaupmees ei võta seda riigi otsust enda kanda, vaid see kirjutatakse toodete hindadele otsa. Mis tähendab, et kohe, kui see otsus tehakse, kerkib ka inflatsioon. Mis aga praegu ei tõuse, vaid pigem langeb, on palk, ning koos sellega ka inimeste ostuvõime,» märkis Horm ja lisas, et selles mõttes on käibemaksu kergitamine sama, mis surnud kassist vee välja pigistamine, mis teatavasti pole just väga efektiivne tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles