Raid ja Ko: milleks kinnisvaramaakler?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaramaakler.
Kinnisvaramaakler. Foto: SCANPIX

Millised on kinnisvaramaakleri kasutamise eelised, kirjutab Raid & Ko Kinnisvara- ja Õigusbüroo kinnisvaramaakler Kristiina Gerassimova.

Tihti küsitakse milleks on vaja kinnisvaramaaklerit? Tänapäeval on olemas enamikul inimestest vahendid ja teadmised kuulutamiseks, fotode tegemiseks jne. Pealegi on täitsa tore müüa näiteks iseenese kodu ja otsida uut. Kuid sageli unustatakse, et luues kuulutuse kinnisvaraportaali, sisenetakse turule. Turule, kus paljud pakuvad sarnaseid «kirsse, õunu ja ploome». Turule, kus kaubeldakse, kombitakse piire, tehakse erinevaid pakkumisi. See on tavaline turg, kus inimesed ostavad-müüvad-vahetavad.

Igal üksikul turul osalejal on oma eesmärk – kes tahab investeerida, kes tahab kaubast lihtsalt lahti saada, kes otsib head vahetuskaupa jne. Kuidas teada, kas ma teen parima tehingu? Kas minule pakutav on see kõige parem?

Juhul kui oled hea müügimees, tunned kinnisvaraturgu, siis suure tõenäosusega tead ka vastuseid. Juhul kui sa ei ole «müügiinimene» või pole kindel oma teadmistes turu olukorrast, siis parem tee koostööd kinnisvaramaakleriga.

Kinnisvaramaaklerit võib mõnes mõttes võrrelda fotograafiga. Enamikul inimestest on olemas väga hea või isegi natukene parem fototehnika. Pilte saab teha igal sammul, jagada internetis ja lasta paberile. Ometi kaasab enamik inimesi elu tähtsündmusteks professionaali.

Peale selle, et professionaalil on kogemused, teadmised, oskused teha see kõige parem foto, on tal ka «silma». Kinnisvaramaakleri «silmaks» on vaist. Samamoodi nagu ei saa ära anda professionaalset «silma», ei saa ära anda «vaistu».

Ole teadlik – valides endale kinnisvaramaaklerit, veendu, et tal on sinu objekti jaoks aega. Kinnisvaramaakleriga koostööd alustades selgita talle enda ootusi ja võimalusi nii täpselt kui vähegi

saad. Siis on garanteeritud ootustele vastav tulemus.

Kinnisvaramaakleri eelised:

− objektiivne ning kogemustele tuginev hinnang

− lai auditoorium (oma kliendibaas, sissetöötatud reklaamkanalid, meetodid jms)

− teadmised turu-suundadest

− teadmised reaalsetest tehingute hindadest

− teadmised ja kogemused kinnisvaraturu analüüsist

− koostöö teiste kinnisvaravahendajatega

− töökoosolekud

− juriidiliselt vettpidavad kirjalikud kokkulepped

− igakülgne tugi kinnisvaratehingute tegemisel

− ajaline kokkuhoid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles