EBSi aasta ärijuhiks sai Regio juht Teet Jagomägi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Jagomägi.
Teet Jagomägi. Foto: Mihkel Maripuu

EBSi nõukoda valis ASi Regio asutaja ja juhatuse esimehe Teet Jagomäe 2008. aasta ärijuhiks.


«Valikut tehes pidas EBSi nõukoda kõige olulisemaks Regio viimaste aastate edukat arengut Teet Jagomäe juhtimise all ning tema panust innovaatilise ettevõtte loomisel, arendamisel ja välisturgudele viimisel,» sõnas EBSi rektor Peeter Kross.

Ta lisas, et Eesti vajab täna just niisuguseid innovaatilisi, kõrgtehnoloogia arendamisele ja ekspordile orienteeritud ettevõtteid ning globaalselt mõtlevaid ja tegutsevaid ettevõtlike ärijuhte.

«Usun, et see on auhind kõigile neile ettevõtetele , kes viimaste aastate Eesti buumimajandusest kõrvale jäid ja rahvusvahelistumisele rõhusid. Eesti kliente tuleb muidugi ka kalliks pidada, sest ilma koduturuta on ettevõte peaaegu nagu juurteta. Aga tõeliselt vahvate töökohtade loomiseks peame endale leidma rakendust ka mujal maailmas,» ütles Teet Jagomägi.

AS Regio asutati 1990. aastal Tartu Ülikooli spin-off-firmana. Siis oli missiooniks Eesti kaardikultuuri taaselustamine. Täna on Regio tegevusalad tarkvara, geoinfo ja kaartide loomine ning hooldamine. Regio tooteid kasutatakse enam kui 20 riigis, Regio tarkvara on kättesaadav ligi 200 miljonile mobiilikasutajale üle maailma. Ettevõtte kogutulu oli 2008. aastal 75 miljonit krooni, millest poole moodustas eksport. Regios töötab 80 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles