Taliga: võib tulla kuni 8-tunniseid streike

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) juhi Harri Taliga sõnul on töötajad valmis streikima valitsuse tööjõupoliitika vastu ja juttu on olnud kuni 8 tundi kestvatest tööseisakutest.


Täna otsustas EAKLi juhatus korraldada 3. juunil meeleavalduse Toompea lossi ees ja 16. juunil streikima hakata. Enne seda peavad oma otsuse protestiaktsioonides osalemiseks tegema veel ametiühingu haruliitude juhatused.

Mis streiki puutub, siis see toimub kohtadel üle Eesti. Tegu on hoiatusstreigiga EAKLi poliitika toetuseks. Seadus lubab sellise toetusstreigi pikkuseks kuni kolm ööpäeva, kuid Taliga sõnul on esialgu räägitud ühest tööpäevast ehk kaheksast tunnist.

Taliga ei osanud öelda, kui palju inimesi tänavale tuleb ja tööseisakutes osaleb, sest teavitustöö ametiühinguliikmete hulgas alles algas. «Loodame, et tuleb palju, sest see küsimus puudutab kõiki töötajaid,» lausus ta.

Ka loosungid pole veel paika pandud, kuid põhinõudmine on , et valitsus täidaks varasemat kolmepoolset kokkulepet töölepinguseaduse suhtes. Taliga sõnul tuli eile sotsiaalministeeriumist eelnõu, kus seda kokkulepet on veel täiendavalt rikutud.

See puudutab puhkeaja pikkust öötöö korral. «Asi on täitsa hulluks aetud, sisse on toodud tehniline muudatus, millega öötöö tegijatega võib teha sada imet, millega me kuidagi nõus ei saa olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles