Muugal avati tööstuspark ja suurim logistikakeskus

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia päritolu logistikafirma Katoen Natie avas täna Muugal Venemaale ja SRÜ-sse suunduvate kaupade teenindamiseks 25 000 m2 laokompleksi, mis muuhulgas tähendab ka Tallinna Sadama Muuga Tööstuspargi käivitumist.

Katoen Natie Eesti ASi juhatuse esimehe Mart Mellese sõnul saab Muuga logistikakeskusest värav Euroopa ning Venemaa ja SRÜ kaupade vahel.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on maailma üks suurim logistikafirma Katoen Natie kvaliteedimärk nii Eestile kui Tallinna Sadamale. «Katoen Natie logistikakeskuse avamine tähendab Muuga jaoks olulist sammu sadama muutumisel Läänemere jaotuskeskuseks. Täna avatud tööstuspargis on Katoen Natie ankurklient, kelle eeskuju järgides kerkivad juba lähiajal teiste logistika- ja tootmisettevõtete hooned,» märkis Kaljurand.    

Katoen Natie uue logistikakeskuse kaudu hakkab toimuma mitmete kaubagruppide vedu Läänemere piirkonnas, millest olulisemad on kakaopõhised tooted, tarbekaubad, plastmasstooted jt. Lisaks kinnisele laopinnale valmis 600m2 suurune büroohoone ja ligi kilomeetri pikkune raudteelõik.

Katoen Natie on juba alustanud kõrval asuvale territooriumile täiendava 16 000 m2 suuruse laopinna ehitust, mis valmib septembris. Lähitulevikus plaanitakse veel 25 0000m2 suuruse laopinna ehitust ning 44 mahuti rajamist, milles toimuks puistes plastmassi graanulite käitlus.

Pärast ehituse teise ning ka kolmanda etapi valmimist 2015. aastal ulatuks Katoen Natie laopind kokku 66 000 m2, mis teeb sellest Eesti suurima logistikakeskuse. Projekti kogumaksumus ulatub 30 miljoni euroni. Logistikakeskuses saab tööd 60 inimest.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles