Suurfirmade juhid on ametitest loobumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB lahkuv tegevjuht Joseph Hogan
ABB lahkuv tegevjuht Joseph Hogan Foto: ABB

Mitmed 50ndates eluaastates suurfirmade juhid on viimasel ajal oma lahkumisest teada andnud.

Peter Voser paneb tuleval aastal, enne oma 55ndat sünnipäeva maha maailma ühe väljakutsuvaima firma Royal Dutch/Shelli juhikoha, et oma «elustiili muuta», kirjutab Reuters.

Šveitsi tööstuskontserni ABB 55-aastane juht Joe Hogan lahkub samuti «isiklikel põhjustel.» Pierre-Olivier Beckers, 53, jätab pooleli Belgia jaemüügi Delhaize juhtimise ning 57-aastane Paul Walsh loobub joogitootja Diageo juhtimisest.

Teistest lahkujatest veidi vaneb, 62-aastane luksuskaupade müügiga tegeleva grupi Richemonti nõukogu esimees Johann Rupert, kes pani ameti maha tänavu aprillis, teatas, et võtab ka nõukogu juhtimisest aastaks puhkust, et keskenduda lugemisele ja võib-olla teha reis Antarktikale.

Tippjuhtide värbamisega tegelevate spetsialistide sõnul on ametikohtade rahalised hüved küll suured, kuid tööga kaasnev surve on viimastel aastatel märkimisväärselt kasvanud.

«Kvartaalsed ettekanded, juhtimine, seadusandlus, see kõik muutub väga rusuvaks. Hoog, millega asjad liiguvad, inimeste loomus hinnata olukordi lühiajaliste tulemuste põhjal. Isegi viimase viie aastaga on need asjad muutnud tippjuhi koha säilitamise raskemaks,» märkis MWM Consultingu värbaja Ian Butcher.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles