Google nõuab, et Microsoft eemaldaks oma Windows Phone´i Youtube´i rakenduse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube'i videokeskkond.
Youtube'i videokeskkond. Foto: SCANPIX

Google nõuab Microsoftilt nädal tagasi uuendatud Youtube´i rakenduse Windows Phone veebipoest maha võtmist, kuna see rikub mitmeid ettevõtte poolt kehtestatud reegleid, vahendab tehnoloogiaportaal The Verge.

Google´i hinnangul on Microsoft Youtube´i rakenduses vähendanud loata kuvatavate reklaamide arvu ning lisanud mitmeid lahendusi, mis rikuvad Google´i kasutajatingimusi, nagu näiteks videote allalaadimise võimaldamine ning videote platvormipiirangute eemaldamine.

«Blokeerides reklaami ning lubades videote allalaadimist lõikab rakendus ära suure osa videote loojate teenitavast tulust ning kahjustab ka Youtube´i ökosüsteemi sisu,» väideti Google´i poolt Microsofti mobiilsete teenuste platvormi juhile Todd Brixile saadetud kirjas.

Microsoft teatas vastuseks, et on hea meelega nõus rakendusele kuvareklaame juurde lisama.

«Larry Page´i  kommentaaride valguses (Google´i tegevjuht mainis antud teemat ka oma arendajate konverentsil peetud kõnes, toim), millega ta kutsus üles suuremale koostööle ja negatiivsuse vähendamisele, oleme me valmis seda meie ühiseid kliente puudutavat probleemi lahendama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles