Riigikontroll: Läti keskkonnaministeerium on ostnud juhtidele liiga kalleid telefone

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple iPhone4S.
Apple iPhone4S. Foto: SCANPIX

Läti riigikontroll viis keskkonna ja regionaalarengu ministeeriumis läbi kontrolli ning jõudis järeldusele, et ametnikud on soetanud ebamõislikult kalleid mobiiltelefone ja notebook’e.

Revidendid kirjutavad aruandes, et 2011. aasta novembris ja detsembris ning eelmisel aastal ostis ministeerium 37 mobiiltelefoni, mille hinnad ulatusid seitsmest 204 latini ( 292 eurot), aga ka Apple iPhone4S nutitelefone, mille eest maksumaksjad pidid maksma 385-549 latti (kuni 785 eurot), vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne portaal ajalehe Diena veebilehte.

Lisaks soetati 14 Apple MacBook Airi, mis läksid maksma 12 581 latti (ligi 18 000 eurot).

Ministeeriumi kinnitusel on sidetehnika ametnikele soetatud nende ametikohustuste täitmiseks: telefonikõnedeks ning elektrooniliseks kirjavahetuseks, mis oleks sünkroniseeritud ministeeriumi serveritega, et oleks tagatud juurdepääs elektroonilistele kalendritele.

Riigikontroll aga leiab, et ministeeriumi juhtkonnale tehnika ostmine on ületanud ametikohustuste täitmiseks vajalikud piirid. Sest miks ei võiks ka nemad sarnaselt reaametnikega kasutada kuni 204 latti maksvaid mobiiltelefone, sest ka viimastele soetati telefonid sarnaste ülesannete täitmiseks. Riigikontrolli kinnitusel ei rahuldanud neid ministeeriumi selgitused ning asutus oleks hakkama saanud väiksemate kulutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles