Leedus on tekkimas uus lennufirma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Leedus on pealinna linnavalitsuse rahadega tekkimas uus lennufirma Air Lituanica, mis lubab esimese lennu teha juba juuni lõpus.

Hetkel on suurte plaanidega Air Lituanicat ennatlik lennufirmaks kutsuda, sest nende koduriigi lennuamet pole ettevõttele lennuettevõtja tegevusluba väljastanud. Kontroll sellele kvalifitseerumiseks peaks toimuma 22. mail, misjärel väljastatakse firmale ka luba, märkis firma kommunikatsioonijuht Sandra Meškauskaitė Postimehele. Ettevõtte juhtkond tahaks lende alustada juba juuni lõpus, tehes esimese lennu Brüsselisse.

8. juulil soovitakse alustada lendudega Amsterdami, hiljem Berliini, Prahasse, Münchenisse ja Moskvasse. Kokku plaanitakse 2016. aastaks tööle saada lennuliinid kuni 16 sihtkohta.

Tänavu tahab Air Lituanica vedada 70 000 reisijat ning jõuda 40 miljoni litise käibeni. Tulevaks aastaks plaanitakse 140 miljonist käivet ning 2015. aastal tahetakse jõuda kasumisse.

Tõenäoliselt on idufirmaga ühendust võtnud ka Tallinna Lennujaam, mis otsib pidevalt uusi liine, kuid seda ei soovinud lennujaam kommenteerida.

Ettevõttest 83 protsenti kuulub Air Vilnius Groupile, mida rahastatab Vilniuse linnavalitsus. Ülejäänud 17 protsenti on Air Lituanica Clubi nimel, mis koosneb eraisikutest ja -firmadest, ütles Meškauskaitė.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles