Leedu firma tahab Estonian Airilt lennukit rentida

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Embraer 170.
Estonian Airi lennuk Embraer 170. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Leedus on alustamas uus lennufirma Air Lituanica, mis plaanib rentida Estonian Airilt ühe Embraer-tüüpi lennuki, millest viimane üritab juba kuid lahti saada.

Tegemist oleks seega mõlemale lennufirmale soodsa tehinguga. Eesti ettevõtte juhtkond on juba pikalt otsinud võimalust, kuhu sokutada kaks üleliigset lennukit. Praegu on kompaniil seitse reaktiivmootoriga õhulaeva (kolm Bombardieri ja neli Embraeri), ent uus lennuplaan vajab vaid viit lennukit. Leedu idufirmal on jällegi tarvis millegagi oma tegevust alustada ning 76-kohaline Embraer 170 näib täpselt vastavat firma vajadustele.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen ei tahtnud eile rääkida detailidest ehk mis tingimustel ja millal lennuk leedukatele antakse, kuna lepingut pole allkirjastatud. Samas kinnitas ta, et läbirääkimised tõepoolest käivad.

Air Lituanica kommunikatsioonijuht Sandra Meškauskaitė teatas Postimehele, et lepingu detailide paikapanek on juba lõppstaadiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles