Portaal: Google avalikustab täna uue muusikastriimimise teenuse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i logo New Yorgis asuva kontori seinal.
Google'i logo New Yorgis asuva kontori seinal. Foto: SCANPIX

Google plaanib täna Eesti aja järgi kell seitse õhtul algaval iga-aastasel arendajate konverentsil avalikustada uue muusikastriimimisteenuse, ütlesid ettevõttega seotud allikad The Verge´ile.

Muusikatööstusega seotud allikate andmeil sõlmis Google just hiljuti videokeskkonna Youtube´i ja rakendustepoe Google Playga seotava uue muusikateenuse loomiseks kokkulepped Sony  ja Universaliga. Ajakirja Fortune teatel on maailma suuruselt kolmas plaadifirma Time Warner Music internetihiiglasega vastavale kokkuleppele jõudnud juba käesoleva aasta alguses.

Ilmselt täna avalikustatav teenus hakkab võistlema Spotify ja selle analoogidega, kuid erinevalt oma Rootsi päritolu konkurendist ei hakka Google New York Timesi andmetel pakkuma tasuta muusika kuulamise võimalust.

Ka teine tuntud USA tehnoloogiaettevõte Apple on erinevate kuulduste järgi välja arendamas oma uut muusikateenust, kuid selle kontseptsioon sarnaneb pigem populaarse veebiraadioga Pandora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles