Rootsi minister: Eesti ja Saksamaa võiks mõelda rohkem kulutamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rahandusminister Anders Borg.
Rootsi rahandusminister Anders Borg. Foto: SCANPIX

Rootsi rahandusminister Anders Borg on oma sõnul loobunud vastupanust fiskaalmeetmete kasutamisele selleks, et anda tõuge Euroopa Liidu loiule majandusele.

Nüüd on ta seisukohal, et on saabunud aeg kaaluda eelarvestimulatsiooni, et upitada Euroopa riikide majandusi, vahendas thelocal.se.

«Euroopa majandus vajab natuke enam energiat. Selle toibumine on olnud väga konarlik. Pole piisav, kui jääda lootma rahanduspoliitikale, seal peaks olema ka tõuge fiskaalpoolelt,» rääkis ta eile uudisteagentuurile TT.

Kuigi Borg pooldab endiselt strukturaalreforme maades, kus majanduses on suurimad probleemid, leiab ta, et eelarvekulutusi peaks kaaluma riikides, kus asjad lähevad paremini, nagu Eestis ja Saksamaal.

Borg keeldus täpsustamast, milliseid eelarvekulutusi ta silmas peab. Seda peab iga riik ise otsustama, aga maksukärped ja haridusse investeerimine peaks tema sõnul olema asjakohased abinõud, kuna need on sellised asjad, mis võivad pikemas perspektiivis tuua parema kasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles