Nokial valmis odav, kuid nutikas telefon

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Asha
Nokia Asha Foto: Nokia

Samal ajal kui teised tootjad püüavad tähelepanu tehnika viimast sõna pakkuvate kallite seadmetega, otsustas Nokia esitleda odavat nutitelefoni Asha 501. Esmalt Indias, kuid aasta teise kvartali lõpuks ka Euroopas müügile tulev mudel hakkab eeldatavasti maksma alla 100 euro, kuid on seejuures puutetundliku ekraani, juhtmevaba interneti ja teiste nutivõimalustega. Telefonis «jookseb» uus, Asha-nimeline tarkvaraplatvorm.

Kasutajaliideselt jagab Asha selgeid sarnasusi Nokia N9 telefoniga, milles kasutatav MeeGo-nimeline platvorm on nüüdseks lahkunuks kuulutatud. Paljude kriitikute hinnangul oli aga just N9 ja MeeGo üks mugavamaid nutitelefone läbi aegade.

Nokia on nendest kiidusõnadest õppust võtnud ja toonud nn swipe-juhtimise Asha platvormile. Tänapäeva mõistes pisikese ekraaniga Asha 501 pakub vaid ühte nuppu, mis viib sammu võrra tagasi. Mäletatavasti puudusid N9-l nupud sootuks.

Ka visuaalselt on sarnasusi MeeGo-ga mitmeid, samuti on näha teatavat mõju Windows Phone’i operatsioonisüsteemist, mida kasutavad teised Nokia nutitelefonid.

Igal juhul tundub olevat tegemist vägagi arvestatava telefoniga neile, kes sooviks taskusse midagi nutikat, kuid mis maksaks seejuures vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles