Eesti Energia tõstab tõenäoliselt üldteenuse hinda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia energiamüügi juhi Karla Agani sõnul tuleb neil tõenäoliselt üldteenuse marginaali tõsta.
Eesti Energia energiamüügi juhi Karla Agani sõnul tuleb neil tõenäoliselt üldteenuse marginaali tõsta. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan ütles ERRi raadiouudistele, et neil on kahanenud üldteenuse elektritarbimismaht ning marginaali tuleb tõenäoliselt tõsta.

Eesti Energial on üldteenusena tarbitava elektri maht vähenenud 30 protsenti, tarbimiskohti on vähem ainult 10 protsenti. See tähendab, et lepinguid on viimastel nädalatel eriti agaralt sõlminud suurtarbijad ning üldteenusele on jäänud rohkem väikese tarbimisega kliente.

«Kui me vaatame nüüd tänast üldteenuse marginali arvutamise metoodikat, siis üldteenuse kulud tuleb jagada tarbimismahuga, mis paratamatult tähendab seda, et väiksem tarbimismaht üldteenusel tähendab ka kallimat marginaali. Sellest tulenevalt on meil lähiajal plaanis need prognoosid ära uuendada,» selgitas Agan.

Eesti Energia ja teiste üldteenuse osutajate marginaale on kontrollimas Konkurentsiamet, mille juht Märt Ots ütles, et suurklientide lahkudes üldteenuse osutamises lisakulude tekkimine ei ole loogiline. Marginaalide kontrollimine on tema sõnul mahukas töö, sest arvandmeid on palju, kuid kuu aja jooksul peaks amet suutma välja öelda, kas üldteenuse praegused marginaalid on seadusega kooskõlas või mitte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles