Molycorpi aktsia hind tõusis turueelses kauplemises 11 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval pärast turu sulgemist kvartalitulemused avaldanud muldmetalliettevõtte Molycorp aktsia hind New Yorgi börsil tõusis avamiseelses kauplemises kella 9.15-ks idaranniku aja järgi võrreldes neljapäevase sulgemishinnaga 10,7 protsenti 6,19 dollarile.

Sillamäel tegutseva Molycorp Silmeti emaettevõte Molycorp teatas, et kontserni tänavu esimese kvartali käive oli 146,4 miljonit dollarit ehk 73 protsenti suurem kui mullu ja üheksa protsenti suurem kui 2012. aasta neljandas kvartalis.

Korporatsioon müüs esimeses kvartalis 3222 tonni tooteid keskmise müügihinnaga 44,71 dollarit kilogrammi kohta. Brutokahjum oli 20,5 miljonit dollarit, mis on sama suur kui eelmise kvartali brutokahjum, teatas ettevõte.

Esimese kvartali kahjum tavaaktsionäridele oli 50,1 miljonit dollarit ehk 0,33 dollarit aktsia kohta. Korrigeeritud kahjum aktsia kohta oli esimeses kvartalis 0,15 dollarit, selles on arvesse võetud tegevuse laienemist, mittetavapäraseid ärikulusid ja teatud mitterahalisi kirjeid.

Hinnarekordi tegi Molycorpi aktsia 2011. aasta 15. aprillil, kui see maksis börsil veidi üle 74 dollari. Viimase aastaga on aktsia hind olnud samuti langustrendis, kukkudes mullu aprilli 26,1 dollarilt möödunud kuul 4,7 dollarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles