Eesti müüb Londoni saadiku residentsi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursaadik Margus Laidre ja briti ajaloolane Norman Davies..
Suursaadik Margus Laidre ja briti ajaloolane Norman Davies.. Foto: Välisministeerium.

Rahapuuduses vaevlev välisministeerium on sunnitud Londonis, Eesti suursaatkonnas töötava diplomaadi ametikorteri maha müüma, et täita valitsuses kokku lepitud kokkuhoiuplaani.


Londonis, Kensingtoni linnaosas asuv 145-ruutmeetrine korter maksab kohalike kinnisvarabüroode hinnangul ligikaudu 1,4 miljonit dollarit umbes 14,35 miljonit krooni, kirjutas

aripaev.ee

.

Välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha sõnul osteti korter kunagi tõepoolest suursaadiku residentsiks, kuid tänasel päeval seda enam suursaadik Margus Laidre ei kasuta.

Välisministeerium vähendab oma eelarvet valitsuses etteantud mahus, kokku rohkem kui 40 miljonit krooni. 10 miljoni võrra vähenevad eraldised arengu- ja humanitaarabiks, 10 miljoni võrra vähenevad ministeeriumi investeeringud infrastruktuuri ning välisministeeriumil on kavas müüa kinnisvara Londonis, mille väärtus on 14,35 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles