Minister: naftatootmine Venemaal näitab tõusutendentsi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised Jermakovskoje naftamaardlas, kus tegutseb firma Tjumenneftegaz.
Töölised Jermakovskoje naftamaardlas, kus tegutseb firma Tjumenneftegaz. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa energeetikaministri Sergei Šmatko sõnul võib märgata naftatootmise suurenemist Venemaal ja ta lisas, et 2009. aasta maht eelmise aasta näitajatele alla ei jää.


«Olen rõõmus, et me võime kindlalt rääkida usaldusväärsest, stabiilsest olukorrast Vene naftasektoris. Minu andmetel võib praegu täheldada riigis naftatootmise suurenemist 2008. aasta näitajatega võrreldes,» rääkis Šmatko Roomas toimuval G8 energeetikaministrite kohtumisel ja lisas, et erinevus pole küll suur, kuid see on fakt.

Sellist tootmise vähenemist, mille eest skeptikud hoiatasid mitu korda, Šmatko väitel tegelikkuses ei toimunud, vahendas RIA Novosti.

«Tundub, et meil õnnestus vajalikul momendil kriisiga võitlemise abinõude raames viia läbi vajalik maksureform, mis sisendas naftafirmade juhtides kindlust ja nad ei hakanud kärpima investeeringuid,» rääkis minister.

Šmatko väitel tugevdab praegune hinnatrend nafta turul Venemaa positsioone. Minister väljendas arvamust, et tootmine jääb sel aastal minimaalselt 2008. aasta tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles