Mobiilsideoperaatorid on sel aastal Harjumaal käivitanud kümneid uusi LTE-tugijaamu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2.
Tele2. Foto: Toomas Huik/Postimees

Mobiilsideoperaatorid EMT, Elisa ja Tele2 on selle aasta esimeste kuude jooksul panustanud Harjumaa LTE-levi parandamisse kümnete uute saatejaamade käivitamise abil.

Tele2 Eesti tehnoloogiadirektori Mart Nielseni sõnul käivitati käesoleva aasta esimeses kvartalis Harjumaal ja kokku 24 uut 4G saatejaama,.
«Kasutame koos EMT-ga 4G võrgu arendamisel LTE tehnoloogiat, mis võimaldab 3G-st kuni viis korda suuremaid kiiruseid,» ütles Nielsen.

EMT ei soostunud sel aastal Harjumaal käivitatud LTE-tugijaamade täpset arvu avaldama, kuid  teatas, et viimati avati uued mastid Arukülas, Kloogal ja Tallinnas Adamsoni tänavas. Kui Harjumaal on EMT hetkeseisuga Harjumaal käivitanud 160 4G interneti tugijaama, siis Tallinnas on neid hetkel  ligi sada.

Kolmas suurem mobiilsideoperaator Elisa teatas, et avas aprillikuu lõpus uued 4G LTE tugijaamad Tallinnas Nõmmel Vääna ja Hommiku tänava, Kristiines Räägu ja Nõmme tee ning Koskla ja Tulika tänava piirkondades, Lasnamäel Linnamäe tänava lõpuosas, Põhja-Maleva tänava ja Paavli tänava piirkonnas, Mustamäel Vilde ja Sõpruse pst vahelises, Nõmmel Vabaduse pst ja Pärnu mnt ristumise ning kesklinnas Loode tänava piirkonnas.

Harjumaal jõudis Elisa LTE 4G Järveküla, Metsakasti ja Loo aleviku ning Liikva ja Vääna-Jõesuu külade piirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles