Inimeste arv maailmas jääb juba sel aastal mobiiliabonementidele alla

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

ÜRO Rahvusvahelise telekommunikatsiooni liidu (ITU) hinnangul on maailmas seniste trendide jätkudes käesoleva aasta lõpuks rohkem mobiiliabonemente, kui inimesi.

ITU raporti järgi on hetkel maailmas 6,8 miljardit mobiiliabonementi ehk 300 miljonit vähem, kui inimesi, seejuures on kasvu silmas pidades tähelepanuväärne fakt, et veel 2005. aastal oli mobiiliabonementide arv vaid 2,2 miljardit.

Enim, 170, on mobiiliabonemente saja inimese kohta SRÜ regioonis, samas kui Aafrikas on abonomentide ja inimeste suhe vaid kuuskümmend kolm sajale.

Raporti järgi kasutavad internetti 2,7 miljardit inimest ehk pea 40 protsenti maailma rahvastikust. Suurim on internetikasutajate osakaal Euroopas ja Ameerika regioonides, vastavalt 75 protsenti ja 61 protsenti, samas kui viis kuuest Aafrika elanikust ei ole veel hetkeseisuga internetiga lähedamalt tutvust teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles