Leht: Facebook on ostmas miljardi dollariga Iisraeli satelliitnavigatsiooni start-up'i Waze

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logo.
Facebooki logo. Foto: SCANPIX

Ärilehe Calcalist andmetel on Facebook väga lähedal Iisraeli päritolu mobiilse satelliitnavigatsiooni start-up'i Waze ostmisele, tehingu väärtus jääb vahemikku 800 miljonit dollarit kuni miljard dollarit, vahendab Reuters.

Waze kogub oma kasutajate mobiiltelefonidest tulevaid satellitsignaale ning loob nende abil kaarte ja liiklusinfot, jagades kogutud teavet seejärel oma kasutajaskonnaga.

Waze ja Facebook on ka varem koostööd teinud - eelmise aasta sügisest alates on Waze´i kasutajatel võimalik oma liikumisi Facebooki keskkonnas oma sõpradega jagada.  Hetkel on Waze´il umbkaudu 50 miljonit kasutajat.

Kui tehing peaks tõepoolest teoks saama, oleks tegu juba kolmanda Iisraeli ettevõtte ülevõtmisega Facebooki poolt, varem on maailma populaarseimat sotsiaalvõrgustikku haldav ettevõte omandanud 70 miljoni dollariga Snaptu ja 60 miljoni dollariga Face.comi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles