Graanul Invest asutas USA firmaga ühisettevõtte

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graanulid.
Graanulid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Graanul Invest ja Rentech, Inc. asutasid ühisettevõtte Rentech Graanul Inc. , et üheskoos arendada ja investeerida pelletitoomise projektidesse Ameerika Ühendriikides ja Kanadas.

Algselt oli Graanul Investil ühisettevõtte Fulghum Fibresiga, mis on üks suurimaid kvaliteetse puiduhakke tootjaid maailmas, varustades hakkega tselluloositootjaid Ameerika Ühendriikides, Lõuna-Ameerikas ja Aasias, teatas ettevõte.

Seoses sellega, et 2013 .aasta mais omandas Rentechi tütarettevõtte 100-protsendilise osaluse Fulghum Fibresis, muudeti ka ühisettevõtte struktuuri, nime ja asukohta. Samas koostöö eesmärgid ja ühisettevõtte tegevussuunad jäid suures osas samaks.

Rentechi näol on tegemist New York'i börsil noteeritud ettevõttega, mille põhilised tegevused on siiani olnud väetiste tootmine ning bioenergeetika.

Uus loodud ühisettevõte, Rentech Graanul Inc. , kuulub partneritele võrdsetel alustel ja tema eesmärgiks on arendada ja ehitada pelletitehaseid Ameerika Ühendriikidesse ja Kanadasse. Graanul Invest'i rolliks ettevõttes jääb tehaste ehitamine ning sellega seonduva tehnilise töö tegemine. Samuti pakume ühisettevõttele pelletite turustamisvõimalusi Euroopas ning vajadusel toetame ka oma olemasolevate tootmismahtudega rajatavaid tehaseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles