Toshiba tippjuht: tahvelarvutite buumil on lühike eluaeg

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba tahvelarvuti. Pilt on illustratiivne.
Toshiba tahvelarvuti. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Toshiba Austraalia üksuse juht Mark Whittardi hinnangul on praegu plahvatuslikult kasvav tahvelarvutite turg määratud lähiajal hääbuma, kirjutab Techradar.

Whittard usub, et sülearvutid ning nutitelefonid jäävad tarbeelektroonika sektoris veel pikalt olulisteks suurusteks, kuid praegu vaid kasvunumbreid näitav tahvelarvutite ning suuremõõduliste nutitelefonide ehk phabletite turg kuivab aga juba lähiajal kokku.

«Just need vahepeale jäävad tahvelarvutid ja phabletid on surve all...kuigi nende müük hetkel kasvab, on sellel buumil lühike eluiga. Me oleme seda juba varem näinud - Pocket PC-de, Palm Piloti ja MP3-mängijate puhul,» ütles ta.

See muidugi ei tähenda, et Toshibal, mis ei mängi tahvelarvutite turul just esimest viiulit, oleks plaanid nende tootmine katkestada. Eile tutvustati Austraalias 11,6 tollise ekraanidiagonaaliga Windows 8 platvormi kasutavat eraldi ühendatava klaviatuuriga hübriidseadet Protege Z10T ning pressiüritusel vihjati ka tootmisplaanis olevatele Androidi tahvelarvutitele.

«Me oleme tahvelarvutite turul, me tahame seal ka tulevikus olla ning me tahame, et see turg kasvaks, kuid me peame juba praegu oma insenere ja teadus- ja arendusüksust ette valmistama järgmiseks edasiminekuks ning loodetavasti oleme seal esirinnas,» ütles Whittard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles