Gates: iPadi-laadsed tahvelarvutid frustreerivad kasutajaid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti endine juht Bill Gates
Microsofti endine juht Bill Gates Foto: SCANPIX

Endine Microsofti tegevjuht Bill Gates ütles USA ärisuunitlusega telekanalile CNBC, et suurem osa iPadi-laadsete tahvelarvutite kasutajaid on frustreeritud, kuna nad ei saa trükkida ega kontoritarkvara kasutada, kirjutab Business Insider.

Gatesi hinnangul on hoolimata iPadi ja sellega sarnanevate tahvelarvutite turul domineerimisest tõelisteks PC-ajastu järgseteks seadmeteks hoopis Microsofti Surface´i-laadsed hübriidseadmed, mis on varustatud kasutajatele tuttava tarkvaraga ning kergelt ühendatava klaviatuuriga, olles samas kergemad ja mugavamad kaasas kanda ja kasutada kui sülearvutid.

«Kui sa omad Surface´i või Surface Pro´d, on sul ühekorraga olemas tahvelarvuti lihtne teisaldatavus ja samas ka traditsioonilise PC kasutusvõimalused klaviatuuri ja Microsoft Office´i näol,» ütles Gates.

Traditsioonilise PC-turu kokkukuivamise kohta märkis Microsofti pikaaegne juht, et kuigi samaaegselt seisakuga personaalarvutiturul on tahvelarvutite müük jõudsalt kasvamas, liigub trend selles suunas, et tablet'ite ja personaalarvutite eristamine muutub üha keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles