Lennujaam prognoosib 2014. aastaks taas kahte miljonit reisijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kui tänavu loodab Tallinna Lennujaam teenindada 1,9 miljonit reisijat, siis tulevaks aastaks prognoosib lennujaam taas kahe miljoni reisija piiri ületamist.

«Me prognoosime järgmiseks aastaks uuesti umbes kahte miljonit reisijat,» ütles Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik intervjuus BNSile.

«Praegu on kogu Euroopa lennundus mitte kiiresti arenev ja selleks aastaks prognoositakse Euroopas tervikuna reisijate arvu nullkasvu. Lennureisijate arv on küllaltki tugevas korrelatsioonis sellega kuidas majandustel läheb – kui majandustel läheb halvemini, siis inimesed ka reisivad vähem,» rääkis Loik. «Kui teistega võrrelda, siis Eesti majandusel läheb ju suhteliselt paremini, nii ka meie prognoosime, et lennureisijate arv on küll eelmisest aastast väiksem, aga ta on ikkagi suhteliselt stabiilne.»

Lennujaama optimistlik prognoos näeb 2018. aastaks lennureisijate arvu jõudmist 3,5-3,7 miljonini. «See on siis optimistlik prognoos, milleks me reaalselt oleme täitsa valmis,» ütles Loik. «Selleks me tahame lennurada pikendada, ruleerimisteed pikendada, lennurajale tuleb teha uus ülekate. Need kõik on meil planeeritud, nende investeeringutega me praegu tegeleme.»

Lennujaama praegune terminal on mõeldud kuni 2,5 miljoni reisija jaoks, planeeritav odavlendude terminal on Loigu sõnul kuni miljoni reisija jaoks. «Kui me selle ära teeme, siis on täiesti võimalik jõuda selle 3,5 miljoni reisijani,» lisas ta.

Kuigi tänavu on lennujaama reisijate arv iga kuu aastases võrdluses vähenenud, ei tuleks Loigu sõnul kahte aastat omavahel võrrelda, kuna eelmisel aastal hakkas Estonian Airi tolleaegne juht Tero Taskila juurutama hoopis teistsugust strateegiat. «Tänaseks ja eelmise aasta lõpust on Estonian Air väga oluliselt taandnud ja praegusel hetkel on ta viie lennukiga lennufirma, seetõttu ei peaks kellelegi olema üllatus, et lennuliikus on selle võrra vähenenud,» rääkis Loik. Ta lisas, et lennujaamal on isegi läinud algselt prognoositust paremini.

Mullu ületas Tallinna Lennujaama reisijate arv esimest korda kahe miljoni piiri, kasvades aastaga 15 protsenti ning jõudes aasta lõpuks 2,2 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles