Pihel: Starmani tehing teleturul muutusi ei too

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihel.
Jüri Pihel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Meediaekspert Jüri Pihel sõnas, et suuri muutusi Starmani täna avalikuks saanud omanikevahetus meediaturul kaasa ei too.

Telekommunikatsioonifirma Starman enamusosaluse ehk 51 protsenti aktsiatest omandas rahvusvaheline investeerimisfirma East Capital Explorer, viimases voorus toimusid aktiivsed müügiläbirääkimised 4-5 ettevõttega, võimalike ostjatena käisid läbi ka telekommunikatsioonifirmad Viasat ja STV, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Meediaeksperdi Jüri Piheli arvates toob Starmani müük East Capitalile turul kaasa vähe muutusi.

«Viasati või STVga, oleks kindlasti toimunud turul väga oluline muutus, esiteks konkurentsisituatsiooni oleks oluliselt muutunud, tõenäoliselt oleks see uus ettevõte ka tehnoloogilises mõttes läinud võib-olla radikaalsemat teed, aga täna viitab kõik sellele, et Starman pidas oma senist strateegiat õigeks ja nad ei soovinud väga olulist muutust kaasa tuua sellel teleturul,» rääkis Tallinna Ülikooli meediaõppejõud Jüri Pihel.

Piheli hinnangul praegusest tehingust tarbija pigem võidab, sest konkurents säilib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles