Inteli uus juht tuleb firma seest

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli uus tegevjuht Brian M. Krzanich
Inteli uus tegevjuht Brian M. Krzanich Foto: SCANPIX

Inteli paari nädala pärast lahkuva tegevjuhi Paul Otellini ameti võtab üle ettevõttes 31 aastat töötanud, praegu ärijuhi positsioonil tegutsev Brian Krzanich, kirjutab Reuters.

Otellini lahkumine oli pikalt ette teada ning Wall Street ootas uue juhi palkamist väljastpoolt firmat, sellele vihjas eelmise aasta novembris ka ettevõte ise.

Kuigi Inteli praegune positsioon personaalarvutite protsessoritootjate seas on ikka veel domineeriv, pole ettevõte suutnud tõeliselt läbi lüüa veel mobiilsete nutiseadmete turul, mistõttu oleks analüütikute hinnangul Inteli-väline tegevjuht ilmselt firmale kasuks tulnud.

«Väljast pärit juht oleks ilmselt olnud parem valik, kuna Intel peab reageerima PC-turul toimuvale ning võtma ette otsustavaid samme väljaspool seda turgu tegutsemisel,» ütles Williams Financial Groupi analüütik Cody Acree.

«Krzanich on samuti suuteline vajalikke dramaatilisi muudatusi läbi viima, kuid ilmselt on see vähem tõenäoline, kui väljastpoolt Intelit palgatud juhi puhul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles