Hooandja tõstis teenustasu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooandja poolt välja antud esimese Hooandja toetus anti Ivar Arulaidile, kes mõtles välja kautatud tuletõrjevoolikutest kottide valmistamise. Pildil mullu juulis Ivar Arulaidile antud preemia.
Hooandja poolt välja antud esimese Hooandja toetus anti Ivar Arulaidile, kes mõtles välja kautatud tuletõrjevoolikutest kottide valmistamise. Pildil mullu juulis Ivar Arulaidile antud preemia. Foto: Peeter Langovits

Ühisrahastusplatvorm Hooandja tõstis maist teenustasu: senise kolme protsendi asemel on see nüüd viis protsenti.

MTÜ blogis kinnitatakse, et tegu on marginaalse osaga kogusummast ja selgitatakse, et kuna ettevõtmine elatub teenustasust ja annetustest, on see nende jaoks väga oluline sissetulek.

Kui varem tasus 2000 eurone edukas projekt Hooandjale teenustasu 60 eurot (3 protsenti), siis alates 1. maist liituv 2000 eurone projekt peaks arvestama teenustasuks 100 eurot (5 protsenti).  «Loodame, et see ei tekita kellelegi pahameelt,» seisab blogis.

Kui varem sai Hooandja keskkonda esitada vaid loomingulisi projekte, siis nüüd oodatakse ka kodanikealgatuslikke projekte, mille esitajateks on seltsid ja teised mittetulundusühingud.

Kodanikualgatuslikku Hooandjasse sobivad projektid, mis vajavad ühekordset rahastust, mille tulemus on mõõdetav ja avalikkusega jagatav. Iga projekt peaks pakkuma midagi ka toetajatele, olenevalt toetussummast, olgu selleks siis osalus üritusel, graveeritud nimi pingil vmt.

Hooandja.ee ühisrahastusplatvorm on aasta jooksul aidanud ligi 50nel projektil üle 100 000 euro väärtuses toetust koguda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles