Mobiiltelefonide müük Eestis vähenes esimeses kvartalis 15 protsenti

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Peeter Langovits

Tänavu müüdi esimeses kvartalis Eestis 86 000 uut mobiil- ning nutitelefoni, mis on 15 500 võrra vähem kui mullu samal perioodil, vahendab Tele2 turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi.

GfK poolt läbiviidud Eesti jaeturu-uuringu kohaselt oli 2013. aasta märtsis müüdud mobiiltelefonidest 57 protsenti nutitelefonid. Märtsis maksis Eestis keskmine mobiiltelefon 166 eurot.

Uuringu tulemusi vahendanud mobiilioperaatori Tele2 Eesti tootesortimendi juht Risto Taliaru põhjendab Eestis vähenenud telefonimüüki uute mobiiltelefonide suurema vastupidavusega, mistõttu tuleb neid harvem välja vahetada.

«Telefoni keskmine eluiga on tõusnud pea kahe aastani,» ütles Taliaru. «Nii tarbijatele on ka mobiilioperaatoritele on see hea uudis, sest kui telefon streigib, siis ei saa inimene teenust kasutada ja kipub selles mobiilioperaatorit süüdistama,» lisas Taliaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles