Elektrilevi langetab augustist võrgutasu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Peeter Langovits

Eile kooskõlastas Konkurentsiamet 1. augustil toimuva Elektrilevi regulaarse hinnakorrektsiooni, mille käigus väheneb Elektrilevi keskmine võrguteenuse hind seniselt 3,79 sendilt kilovatt-tunni kohta 3,73 sendini kilovatt-tunni kohta.

Võrguteenuse hinna alanemise üheks peamiseks põhjuseks on Konkurentsiameti poolt võrguettevõtjatele lubatud tootluse määra vähenemine. Kui 2012.aastal võisid jaotusvõrguettevõtjad elektrivõrku investeeritud kapitalilt teenida tulu 7,83 protsenti, siis tänavu kehtestatud lubatud tootluse piiriks on 6,76 protsenti. Lisaks mõjutas tasude alanemist kasvanud võrguteenuse müügimaht ja vähenenud elektrivõrgu kadu, teatas Elektrilevi.

Hinna muutus on eri pakettides erinev. Keskmisele kodukliendile, kes tarbib aastas elektrit 3000 kWh, kahanevad võrguteenuse kulud keskmiselt 9 sendi võrra kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles