Soome otsustas rajada Eesti riigiportaali sarnase teenusteportaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Kiuru
Krista Kiuru Foto: Peeter Langovits

Soome ja Eesti ühine e-teenuste süsteem muudaks Helsinki ja Tallinna üleilmselt ainulaadseks kaksiklinnaks, kirjutas Soome eluaseme- ja kommunikatsiooniminister Krista Kiuru ajalehes Helsingin Sanomat.

Kiuru tõi välja, et kuna tulevane majanduskasv põhineb paljuski e-teenuste loomisel ja kasutamisel, tuleb sellesse valdkonda ka panustada, vahendas ERRi uudisteportaal Helsingin Sanomat.

«Soome seisukohalt on tähelepanuväärne, et üheks IKT-sektori arendamise eeskujudest on USA Ränioru kõrvale tõusmas Eesti,» kirjeldas Kiuru.

Eelarvearutelu käigus otsustas Soome valitsus rajada Eesti riigiportaali sarnase riikliku teenusteportaali ning kohustus uurima ka piiriüleseid mudeleid.

«See looks uusi võimalusi ka Euroopa mõõtkavas – esimest korda ajaloos rajaks kaks riiki oma e-teenused ühise süsteemi põhjal,» ütles Kiuru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles