Wolf Groupi käive tõusis eelmisel aastal 91 miljoni euroni

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimelte juht Jaan Puusaag.
Krimelte juht Jaan Puusaag. Foto: Peeter Langovits

Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal koondav Wolf Groupi müügikäive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi 12 protsenti, ulatudes 91 miljoni euroni. Wolf Groupi ärikasum moodustas 8,3 miljonit eurot.

«Grupi tulemusega võib väga rahul olla, sest see vastas meie ootustele, plaanidele ja ettekujutustele,» rääkis Wolf Groupi juhatuse esimees Jaan Puusaag. Tema sõnul kasvas eelmisel aastal kõige rohkem müük Vene turule, mis on jätkuvalt ettevõte jaoks kõige suurem eksportriik. «Venemaal oli turg soodne. Tõsi, seal pole küll ehitusbuumi, aga kasvatasime turuosa konkurentide arvelt. Ühtlasi saime juurde mõned suured kliendid, mis tõstsid oluliselt meie Venemaa tehase müüki,» lisas Puusaag.

Lisaks Venemaale paistsid kasvunumbritega silma ka Poola ja Baltimaad, samuti Wolf Groupi tütarfirmad Bulgaarias ja Rumeenias. Näiteks Lätis ja Leedus suurenesid müügid pea 20 protsenti.

Puusaagi sõnul oli eelmisel aastal nendel turgudel selgelt tunda kriisijärgset taastumist. «Asjad hakkasid jälle liikuma, hakati rohkem ehitama ja remontima,» selgitas Puusaag.

Mullu jätkas Wolf Group oma positsioonide tugevdamist Lõuna-Ameerika turul, laiendades haaret Argentiina, Tšiili, Kolumbia ja Peruu turgudele. Ekspordiportfelli lisandusid muuseas sellised riigid nagu Makedoonia, Kosovo ja Belgia. Suurt potentsiaali näeb Wolf Group Türgis.

Wolf Group koondab ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Grupi tehased asuvad Eestis ja Venemaal, müügiüksused nii Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis kui Kasahstanis. Ekspordigeograafia hõlmab ligi 50 riiki Norrast Austraaliani, Brasiiliast Jaapanini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles