Eurovolinik: Saksamaal peaksid palgad tõusma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laszlo Andor.
Laszlo Andor. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni tööhõive volinik Laszlo Andor ütles saksa ajalehele, et Saksamaa peaks sisetarbimise elavdamiseks palkasid tõstma.

Andor soovitas ajalehe Süddeutsche Zeitung kaudu Saksamaal kehtestada laiaulatuslik miinimumpalk, vahendas The Local.

Voliniku väitel kurdavad nii Belgia kui Prantsusmaa Saksamaa madalate palkade üle, mis ei ole arvestades riigi tugevat eksporti õigustatud.

Saksamaad on madalate palkade poliitika pärast juba pikalt kritiseeritud. Majanduslikult nõrgemate riikide poliitikute arvates on vaja Saksamaa siseturul suuremat nõudlust, et aidata sellega kogu eurotsooni.

Saksa keskpank aga on hoiatanud liiga kiire palgakasvu eest, sest kui see toimub kiiremini kui tootlikkuse kasv, siis on ettevõtted sunnitud töökohti kärpima ja vähem investeerima. Kiire palgakasv elavdaks sisetarbimist vaid lühikeseks ajaperioodiks ning pikas perspektiivis keskpanga hinnangul reaalne sissetulek ja eratarbimine langeks, kahjustades kogu majandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles