Parts: ametiühingud esindavad väikest osa töötajaist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Liis Treimann.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et streikimine või meeleavaldamine on iga kodaniku püha õigus, aga tuleb meeles pidada, et Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) ei esinda kuigi suurt osa Eesti töövõtjaist.

Partsi sõnul on streikimine demokraatlikus riigis kodanike üks võimalus kaitsta oma õigusi ja seda ei saa keelata isegi rasketes majandusoludes. Tema hinnangul on EAKl tubli organisatsioon, mis aga siiski esindab Eesti töötajate vähemust.

Üldstreigi korraldamise asemel tuleks majandusministri sõnul lahendusi otsida ja rahu säilitada. Samas tõdes ta, et energeetikute meeleavaldus oli hästi korraldatud ja selle sõnum jõudis kohale.

Töölepinguseadust ei saa ministri sõnul välja rebida üldisest meetmete paketist Eesti majanduse edendamiseks, mille üheks eesmärgiks on uute töökohtade loomine.

Parts ütles, et suheldes oma valdkonna ettevõtete ja ametiliitudega on ta märganud rahulolematust EAKLi sooviga tõsta makse. «Maksude tõstmine käib perekonna eelarve arvelt, suured koormused ettevõtjaile tähendavad aga uusi töötuid,» selgitas ta.

Parts rääkis, et kui töölepinguseadus pooleteise aasta eest vastu võeti, kahtles ta tõsiselt, kas selline süsteem Eesti riigile jõukohane on, aga siis olid veel head ajad. Töölepinguseadus peab tema sõnul jõustuma, kuid tööjõumakse ei saa tõsta ei tööandjale ega töötajale. «Näen imestusega, et on neid, kes näevad ruumi töötuskindlustusmakse tõstmiseks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles